Werken bij Bioclear earth

Waar sta jij ‘s ochtends voor op?

Kennisontwikkeling en innovatie zijn van vitaal belang voor elk terrein waarop Bioclear earth werkzaam is. Bij Bioclear earth krijg je de kans om samen met gedreven, enthousiaste en ervaren collega’s te werken aan slimme en duurzame oplossingen voor een groenere en betere toekomst voor ons allemaal. Dat is waar wij voor opstaan!

Wil jij met jouw expertise hieraan een bijdrage leveren en je verder ontwikkelen? Naast het werken aan interessante en gevarieerde projecten in binnen- en buitenland bieden we je de mogelijkheid om cursussen en trainingen te volgen.

Wat bieden wij:

 • een professionele en inspirerende werkomgeving;
 • aandacht voor persoonlijke ontwikkeling;
 • mogelijkheid tot training en opleiding;
 • mogelijkheden voor werken in deeltijd.

 

 

Wil jij meewerken aan een duurzame technologie voor de productie van groen gas?

 

Stageproject: Power 2 Methane
Doel: ontwerp en optimalisatie van een Trickle Bed Reactor

Wij zoeken een enthousiaste masterstudent chemisch technologie  voor ons project Power 2 Methane. Binnen dit project onderzoeken we hoe we CO2 en H2 om kunnen zetten in methaan. Hiervoor maken we gebruik van een natuurlijk proces waarbij oerbacteriën deze omzetting uitvoeren. Deze techniek kan worden toegepast om:

 1. CO2 als grondstof te gebruiken voor de productie van energie.
 2. Hernieuwbare elektrische energie op te waarderen tot methaan, opwaardering van biogas door aanwezig CO2 in biogas ook om te zetten in methaan.

Bioclear earth heeft op haar laboratorium al een eerste prototype reactor systeem gebouwd. Met dit systeem is een proof-of-principle geleverd.

Tijdens je stage hou jij je bezig met: het ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van een Trickle Bed Reactor (labschaal) en het modelleren van dit systeem. Vraagstukken waaraan je gaat werken zijn:

 • optimale massa overdracht;
 • afvoeren en gebruikmaken van restwarmte;
 • afvoeren van geproduceerd water;
 • maximaliseren van biomassa concentratie;
 • maximaliseren van de retentietijd van nutriënten in de reactor.

Het eindproduct van de stage is een ontwerp voor een pilot reactor.

In het project Power 2 Methane (Raak Pro) werkt Bioclear earth samen met Hanzehogeschool Groningen, GasTerra, Gasunie, Energy Valley, DMT, Enexis en de Rijksuniversiteit Groningen.

Voor meer informatie over het project: https://bioclearearth.nl/projecten/power-to-methane

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Jeroen Tideman of Sytze Keuning: tideman@bioclearearth.nl of keuning@bioclearearth.nl.

 

Stagemogelijkheden bij Bioclear earth

Als je geïnteresseerd bent in een stage bij Bioclear earth, stuur dan een motivatiebrief met CV  naar info@bioclearearth.nl.