Sietse Couperus
Sietse Couperus
Projectmedewerker Bodemgezondheid
"Het intrigeert me om meer te ontdekken over duurzame technologie├źn, specifiek hun biologische toepassingen en hoe ze bijdragen aan onze samenleving."

Sietse studeerde Biomolecular Sciences aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Zijn passie voor wetenschap bracht hem naar de prestigieuze ETH in Basel, waar hij een baanbrekend masteronderzoek uitvoerde naar de functionaliteit van synthetisch tRNA. Met deze kennis en ervaring draagt hij nu bij aan ons Bodemgezondheidsteam.

Hij geniet van de afwisseling in zijn werk, waarbij hij de ene dag programmeert, de andere dag buiten in het veld werkt en weer een andere dag bezig is met het analyseren van data om nieuwe inzichten te verkrijgen. Sietse is buitengewoon leergierig en voelt zich goed op zijn plek in ons interdisciplinaire team, waar hij volop de kans krijgt om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Zijn collega’s waarderen hem om zijn scherpe intelligentie, droge humor en vastberadenheid om elk vraagstuk te doorgronden.

Buiten zijn professionele bezigheden, heeft Sietse een passie voor klimmen en koken. Zijn intellectuele nieuwsgierigheid voedt met uitgebreid lezen en het aanleren van nieuwe talen. Momenteel richt hij zich op het beheersen van het Italiaans en Japans."