Niels van Ras
Niels van Ras
Senior adviseur bodem & water
“Naast een bijdrage leveren aan het schoner maken van onze bodem, wil ik door mijn werk óók de mensen helpen die geconfronteerd worden met de problematiek rondom bodemverontreinigingen.”

Niels studeerde Milieutechnologie en Microbiologie aan de Universiteit van Wageningen, waar hij na zijn studie een jaar werkzaam was als toegevoegd onderzoeker bij de vakgroep milieutechnologie. In 1999 trad hij in dienst bij Bioclear earth. Sinds 2008 is hij via een detachering grotendeels werkzaam voor Stichting Bodemcentrum (begin 2017 opgegaan in Stichting  Bodembeheer Nederland) en Stichting Bosatex. Niels staat bekend om zijn enorme kennis, zijn open manier van communiceren, zijn gedrevenheid en het vermogen goed te kunnen luisteren. Niels wordt door betrokken partijen zeer gewaardeerd om zijn oog voor de menselijke factor van de problematiek rondom bodemverontreinigingen.

In zijn vrije tijd is Niels graag actief buiten bezig. Zijn hobby’s zijn biologische groenten kweken in zijn moestuin, autotechniek, mountainbiken en hockeyen.