Microbiële analyses

Ruimtevaarttechnologie toegepast op aarde

In de jaren ’90 werkte Bioclear earth samen met de ESA (European Space Agency) om een waarschuwingssysteem te ontwikkelen dat astronauten waarschuwt voor de aanwezigheid van ziekteverwekkende bacteriën aan boord van het International Space Station. Dit waarschuwingssysteem maakt gebruik van stukjes genetisch materiaal (DNA en/of RNA) die uniek zijn voor bepaalde micro-organismen.  

Inmiddels is de DNA/RNA-screeningtechnologie verder doorontwikkeld en wordt deze toegepast om schadelijke bacteriën of juist nuttige bacteriën in water, grond of materialen op te sporen.

Gespecialiseerd laboratorium

Ons Spin-off bedrijf Microbial Analysis (MA) beschikt over een eigen laboratorium waarin dit onderzoek wordt uitgevoerd. Al sinds 1995 gebruiken wij DNA-gebaseerde technieken (PCR, Q-PCR & Next Generation Sequencing). Internationaal wordt MA erkend als een leidende partij in de ontwikkeling en praktische toepassing van deze moleculaire technieken

Wilt u hulp bij het detecteren van biocorrosie, biocontaminatie of biofouling?  MA helpt u essentiële vragen te beantwoorden door het detecteren en monitoren van de bij het proces betrokken micro-organismen.

Wilt u meer weten over deze onderwerpen, neem dan contact op met Eline Keuning.

Eline Keuning
Lead soil health