Brenda Speek
Brenda Speek
Researcher/PhD kandidaat
“Voor mij is het meest bevredigende aan mijn werk de kans om mijn kennis te benutten voor een duurzamere wereld."

Brenda behaalde een master in Microbiologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Haar afstudeeronderzoek was gericht op nitrificeerders (stikstofverwijdering) in waterzuiveringsinstallaties. Daarnaast liep ze stage op de afdeling Fungal Biotechnologie van de Universiteit Utrecht. Na haar studie werkte Brenda een aantal jaren als strain engineer bij EV Biotech, waar ze zich bezig hield met het genetisch modificeren van gisten.

Bij ons zet ze haar expertise in voor haar PhD-onderzoek naar het effect van organische bemesting op het microbioom van de bodem. Brenda waardeert de afwisseling en veelzijdigheid van haar baan. Van het nemen van monsters in het veld tot het uitvoeren van analyses in het laboratorium, elke dag brengt nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Daarnaast geniet ze van de dagen waarop ze zich lekker kan verdiepen in interessante artikelen om nieuwe inzichten op te doen en haar kennis vergroten.

Haar collega’s omschrijven haar als slim, vriendelijk, serieus en goed georganiseerd.

Buiten haar werk heeft Brenda een scala aan interesses, waaronder hardlopen, lezen, puzzelen en zingen in een a capella koor.