Kim Dieleman
Kim Dieleman
Consultant water, innovatie & technologie
“Ik wil bijdragen aan de transitie van een lineaire naar een circulaire economie, door te leren van de natuur, ons “levende lab.”

Al tijdens haar studie Milieutechnologie aan de Universiteit van Wageningen raakte Kim geïnteresseerd in alles wat we kunnen leren van de natuur. Tijdens een minor Sustainable Design & Engineering aan de TU Delft werd ze gegrepen door het gedachtegoed van Biomimicry. In 2017 werd Kim dan ook Ambassadeur bij BiomimicryNL. Vanaf 2015 werkte ze bij Waterschap Vallei en Veluwe waar ze onder andere bijdroeg aan het project “Kassenzuivering in De Glind”, een concept dat afvalwaterzuivering combineert met een aantrekkelijke plantenkas. Daarnaast onderzocht ze de potentie van Biomimicry voor het waterschap. Ook bij ons werkt Kim aan projecten om de kracht van de natuur in te zetten voor schoner water en het hergebruik van reststoffen uit afvalwater. Kim staat binnen ons team bekend als creatief en leergierig , iemand die mensen graag verbindt, maar lastige vragen niet uit de weg gaat.

Ook in haar vrije tijd is het thema water belangrijk voor haar. Ze houdt van surfen en wandelen op het strand. Daarnaast doet ze aan streetdance en hip hop.