Janneke Visser
Janneke Visser
Specialist bodemgezondheid en klimaat
“Alles begint bij de bodem. Ik ben ervan overtuigd dat ook de oplossingen voor klimaatproblemen de bodem als basis hebben.”

Janneke studeerde biomedische wetenschappen en heeft een master Medical and pharmaceutical drug innovation (MPDI) behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar master was ze werkzaam bij een farmaceutisch bedrijf en een bedrijf dat microbiologisch referentiemateriaal produceert voor de voedsel- en waterindustrie. Ondanks dat ze het labwerk erg boeiend vond, mistte ze het duurzaamheidsaspect in haar werk en koos ze voor een carrièreswitch. Bij ons kan ze zich als specialist verder specialiseren in thema’s die haar als boerendochter na aan het hart liggen: bodemgezondheid en klimaat. Janneke houdt ervan zich in een onderwerp vast te bijten. Het is haar ambitie om bij te dragen aan een duurzamere wereld door met behulp van de wetenschap de bodemgezondheid te herstellen en te behouden. Binnen ons team staat Janneke bekend als een zeer leergierige, harde werker. Ze is altijd vrolijk, houdt ervan totaal nieuwe dingen aan te pakken en heeft zich in no time ontwikkeld tot een onmisbaar lid van ons team.

Ook haar vrije tijd spendeert Janneke veel in de natuur. Ze houdt van reizen, werken in haar moestuin, hardlopen en schaatsen.