Emiel Elferink
Emiel Elferink
Senior adviseur biobased, duurzaamheid en bodemgezondheid en lector duurzaam bodembeheer aan de Hogeschool Van Hall Larenstein
“Ik wil graag een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving door vraagstukken te integreren en te zoeken naar innovatieve multidisciplinaire oplossingen.”

Emiel is al sinds 2000 werkzaam op het gebied van duurzaamheid, bodem, landbouw, voedsel en biobased-productie. Aansluitend aan zijn studie Energie en Milieuwetenschappen was hij werkzaam als assistent in opleiding bij de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn promotie werkte hij voor CLM onderzoek en advies en maakte in 2014 de overstap naar Bioclear earth. Emiel staat bekend om zijn enorme kennis van zaken, zijn praktische inventiviteit en zijn talent om verschillende, schijnbaar niet samenhangende zaken aan elkaar te koppelen. Naast zijn werk bij Bioclear earth is hij vanaf juli 2016 tevens werkzaam als Lector Duurzaam Bodembeheer aan de Hogeschool Van Hall Larenstein.

In zijn vrije tijd werkt Emiel aan het onderhouden, restaureren en verduurzamen van een Groningse boerderij uit 1904, met als einddoel: een zelfvoorzienend woonconcept met meergeneratiebewoning.